sobota, 28 czerwca 2014

Sos musztardowy (bezglutenowy)

Przedstawiam przepis na pyszny sos musztardowy idealnie pasujący do jajek i oczywiście bezglutenowy.


Składniki:
  • 25 g masła
  • 25 g mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki musztardy
  • sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
1. W garnku roztapiamy masło.
2. Następnie dodajemy mąkę kukurydzianą i mieszamy mieszadłem.

3. Mieszamy do połączenia mąki z masłem.

4. Następnie wlewamy wodę i mleko i mieszamy gotując na wolnym ogniu aż zgęstnieje (w miarę szybko to się dzieje).

5. Następnie dodajemy musztardę i nadal mieszamy na wolnym ogniu.

6. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

7. I gotowe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...