piątek, 18 lipca 2014

Makowiec (bezglutenowy)



Na przepis zapraszam pod nowy adres:

Makowiec (bezglutenowy)



11 komentarzy:

  1. czy mąkę jaglaną można zastąpić mąką gryczaną?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak najbardziej można :-) Pozdrawiam cieplutko

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Myślę, że migdałowa byłaby ok. Obawiam się o ryżową, ta mąka jest dość ciężka, mak też jest ciężki, może zajść ryzyko zakalca niestety. Pozdrawiam cieplutko

      Usuń
  3. Skrobia ziemniaczana? mam tylko make ziemniaczana ... hmmmm czy to będzie duża roznica

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie, nie będzie różnicy. Wydaje mi się, że mąka ziemniaczana a skrobia ziemniaczana to to samo.l

      Usuń
  4. A ja czytalam ze sie różnią. Bardzo dziękuję za odpowiedź.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeżeli się różnią, to nie ma to wpływu na ten przepis. Stosuję zamiennie raz skrobię raz mąkę ziemniaczaną i różnicy nie dostrzegam. Inaczej jest za to w przypadku mąki kukurydzianej a skrobi kukurydzianej, w tym przypadku różnica jest istotna.

      Usuń
  5. Widziałam już to zdjęcie na tej stronie http://bezglutynka.blogspot.com/2015/12/potrawy-na-wigilijny-stobezglutenowy.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zajrzałam tam. Właścicielka bloga bezceremonialnie ukradła moje zdjęcie, że o przepisie nie wspominając. Dziękuję za link.

      Usuń

Nowy adres bloga!!!!!!!

Blog przeprowadził się pod nowy adres: https://kawazmlekiem2017.blogspot.com