piątek, 6 marca 2015

Biszkopt bezglutenowy - przepis podstawowy



Na przepis zapraszam pod nowy adres:

Biszkopt bezglutenowy - przepis podstawowy



13 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Żaden pszenny biszkopt nie udał mi się tak dobrze, jak za każdym razem udaje się bezglutenowy :-) i właśnie pięknie wyrasta, ale niestety używam proszku do pieczenia, nie da się bez tego.

      Usuń
  2. Przypomina smaki dzieciństwa. Nic tylko mleko i taki biszkopt. :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i przyznam, że ten biszkopt naprawdę mi się udał. Teraz pracuję nad wersją wuzetkową :-) pozdrawiam cieplutko.

      Usuń
  3. A jak w inny sposób upiec ten biszkopt,jeśli mój syn jest uczulony na białko jajka??? :/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W tym problem. Na moim blogu prezentuję przepisy z użyciem właśnie jajek oraz mleka krowiego, jedynie usuwam pszenicę jako taką. Wiem, że można znaleźć w sieci przepisy z użyciem zamienników jajek na przykład u Smakoterapii. Można też znaleźć w internetowych sklepach produkty typu zamienniki jajek, ale że ja nie stosuję tego rodzaju produktów, tak też nie wiem jak ich używać, w jakiej ilości czy proporcji. W tym wypadku właśnie polecam blog Smakoterapii i cieplutko prozdrawiam.

      Usuń
    2. Dziękuję :)

      Usuń
  4. Super biszkopt! A wiesz może czym bym mogła zastąpić mąkę kukurydziana? Gryczana, ryżowa? Czy może coś pomiszac kilka? Bo niestety jestem uczulona na kukurydze��
    Patrycja

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeżeli nie masz nic przeciwko specyficznemu posmakowi mąki gryczanej, to możesz użyć gryczaną, ale najlepiej z białej niepalonej gryki. Z ryżową ryzyko, bo mąka ryżowa jest ciężka i grozi zakalcem. Wydaje mi się z mąką z białej gryki powinno się udać, pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  5. czy skrobia i mąka ziemniaczana to to samo?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, to dokładnie to samo. Pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  6. Wykładamy tylko dno tortownicy papierem? A co z bokami zostawiamy bez niczego? Boki się nie spalą?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, tylko dno tortownicy, boki same odchodzą od formy :-)

      Usuń

Nowy adres bloga!!!!!!!

Blog przeprowadził się pod nowy adres: https://kawazmlekiem2017.blogspot.com