środa, 1 lipca 2015

Chleb pomidorowy (bezglutenowy)



Na przepis zapraszam pod nowy adres:

Chleb pomidorowy (bezglutenowy)



18 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Dziękuję, jest naprawdę bardzo smaczny :-)

      Usuń
  2. uwielbiam domowe pieczywo, chleb wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, wygląda i smakuje pysznie. Smaczku dodają suszone pomidory, ale dobrze gdy są drobniutko posiekane, żeby dodawały smaczku a nie dominowały :-)

      Usuń
  3. A ile mam dodać " normalnych"drożdży,

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Świeżych drożdży dodaje się zawsze dwa razy więcej i tak jeżeli w moim przepisie jest podana łyżeczka suchych drożdży a to jest jakieś 2,5-3 g to świeżych będzie 5-6 gramów. Ale trzeba zrobić zaczyn. Najlepiej zasypać te drożdże łyżeczką cukru i odstawić na moment, rozpuszczą się, zaczną pracować i wtedy dodać je w momencie, gdy dodajemy wystudzone siemię lniane.

      Usuń
  4. A ile mam dodać " normalnych"drożdży,

    OdpowiedzUsuń
  5. A ile mam dodać " normalnych"drożdży,

    OdpowiedzUsuń
  6. Swietny przepis na zdrowy chlebek. Z pewnoscia skorzystam z Twojego przepisu:-P. Pozdrawiam:-).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i naprawdę polecam. Dotychczas regularnie piekłam mój chlebek wieloziarnisty, ale już wiem, że ten chleb pomidorowy zdeklasował go całkowicie :-)

      Usuń
  7. Wygląda na super wyrośnięty i mięciutki. A zawsze wydawało mi się, że z mąki kukurydzianej wychodzi twardy chleb. Muszę wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gdyby nie dodatek tego zmielonego siemienia lnianego, pewnie wyszedłby twardy, a tak mnie samą ten chlebek zadziwił i moją rodzinkę zaczarował bez reszty, także to jest teraz nasz number one :-)

      Usuń
    2. Taaak! Przepyszna alternatywa dla ciężkich, ziarnistych chlebków! A po dwóch dniach doskonały na grzanki. Mniam.

      Usuń
    3. Oooo, grzanki, to jest to :-)

      Usuń
  8. Apetycznie wyglądający chlebek. Jestem uczulona na ryż czy mogę dać jakąś inna bezglutenową mąkę np. jaglaną albo z amarantusa czy cieciorki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak najbardziej. Dieta bezglutenowa daje ogromne możliwości, można mieszać ze sobą naprawdę różnorodne mąki. W tym przepisie tajemnica tkwi w mielonym siemieniu lnianym. Pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  9. Witajcie!
    Próbował ktoś zamiast mąki ziemniaczanej dać skrobię kukurydzianą? Mam całe 2 kg i nie wiem co z tym fantem zrobić

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne, można skrobi kukurydzianej używać zamiennie do mąki ziemniaczanej. Pozdrawiam cieplutko.

      Usuń

Nowy adres bloga!!!!!!!

Blog przeprowadził się pod nowy adres: https://kawazmlekiem2017.blogspot.com