piątek, 9 października 2015

Lasagne bolognese (bezglutenowa)



Zapraszam na przepis pod nowy adres:

Lasagne bolognese (bezglutenowa)



5 komentarzy:

  1. Wspaniały przepis - jak dobrze, że są takie blogi ułatwiające bezglutenowcom odnalezienie się w diecie. I to bez mixów :) Namówię w któryś weekend rodziców na taką lazanię, ostatnimi czasy dołączyli do mnie i brata w ograniczaniu glutenu w diecie. A że lubimy makarony, to będzie strzał w dziesiątkę! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję za takie miłe słowa. Mam nadzieję, że lazania się uda i będzie bardzo smaczna, ale jak to jest z potrawami pełnymi przypraw, jeszcze lepsze są następnego dnia. Jeśli masz maszynkę do makaronu, to ułatwi Ci to znacznie pracę z makaronem. Ja musiałam walczyć wałkiem, dodatek gumy guar to zbawienie przy pracy z ciastem bezglutenowym, nie rozrywa się, także maszynka mogłaby naprawdę cieniutko te płaty rozwałkować. Samym wałkiem było trochę ciężko i nie tak cienko jak myślałam, ale równie smacznie. Także trzymam kciuki i życzę powodzenia i pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  2. Hejka.Ten przepis jest bardzo zachęcający.Ale mam pytanie.Czy ten makaron dajemy do naczynia żaroodpornego czy trzeba go najpierw ugotować? Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeżeli jest to świeżo przez nas przygotowany makaron, wtedy nie trzeba go wcześniej podgotowywać, wystarczy układać taki surowy suchy, nasiąknie wilgocią w czasie pieczenia i będzie miękki.

      Usuń
    2. Dziękuję Ci bardzo:)

      Usuń

Nowy adres bloga!!!!!!!

Blog przeprowadził się pod nowy adres: https://kawazmlekiem2017.blogspot.com