wtorek, 19 kwietnia 2016

Bezglutenowy makaron z warzywami



Na przepis zapraszam pod nowy adres:

Bezglutenowy makaron z warzywami 


9 komentarzy:

  1. Wygląda wybornie. Lubię takie przepisy, które zaskakują prostotą, a jednak są niepowtarzalne. Kradnę ! :)

    www.dziurawykociol.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :-) Bardzo lubię takie proste przepisy, na prawie szybkie obiady, gdy w ciągu tygodnia jesteśmy zaganiani, ale byśmy w tym pośpiechu mogli zjeść coś smacznego. Pozdrawiam cieplutko :-)
      ps.
      Na pewno odwiedzę Dziurawy Kocioł :-)

      Usuń
  2. Pyszne, szybkie i smaczne, uczta dla oczu i zapewne języka.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję za tak miłe słowa, życzę smacznego i pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  3. czy taki makaron: http://www.jarmarknatury.pl/makaron-fusilli-swiderki-z-semoliny-ekologiczny-bio-500g z semoliny nie zawiera glutenu? Semolina to odmiana pszenicy. Które makarony bezglutenowe się nie rozpadają po ugotowaniu? Jakie makarony bezglutenowe właściwościami najbardziej przypominają zwykły makaron?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Makaron z semoliny zawiera gluten. Trudno znaleźć makaron bezglutenowy przypominający w smaku bezglutenowy. W tym przepisie użyłam makaronu wyglądem przypominającego glutenowy, ale w smaku niekoniecznie, a poza tym bardzo się rozpadał. Z bezglutenowych makaronów najbardziej odpowiada mi ten z firmy Sam Mils, to jest makaron kukurydziany i jest mocny, nie rozpada się tak łatwo, daje się obrabiać, przyrządzam z niego zapiekanki. Super się sprawdza. W smaku jest całkiem dobry. W Biedronce kosztuje 3,99 zł za paczkę.

      Usuń
    2. dzięki za odpowiedź :)

      Usuń
  4. wygląda to danie bardzo ale to bardzo smacznie i pewnie takie jest :) ja dopiero próbuję się przestawić na życie bez glutenu ale powiem szczerze, że nie jest łatwo :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ooo, to jedno z moich ulubionych wariacji na temat makaronu. Gdy zaczynałam dietę bezglutenową to było naprawdę kiepsko z produktami, teraz jest wysyp różnych artykułów i można poszaleć, ale też by się nie zatracić. Wiele z tych artykułów nic wspólnego ze zdrowiem nie ma, szczególnie gotowe mieszanki mąk czy niektóre gotowe makarony, dlatego mąki sama mieszam, a jeśli chodzi o makarony, to najlepsze wydają mi się te ze sklepów Biedronka, gdzie w składzie jest tylko mąka kukurydziana i woda. Poza tym próbuję przełamać stereotyp, że dieta bezglutenowa musi być nudna i niesmaczna. Może być całkiem odwrotnie :-) Pozdrawiam cieplutko

      Usuń

Nowy adres bloga!!!!!!!

Blog przeprowadził się pod nowy adres: https://kawazmlekiem2017.blogspot.com