sobota, 11 czerwca 2016

Babka kokosowa (bezglutenowa)



Na przepis zapraszam pod nowy adres:

Babka kokosowa (bezglutenowa)



23 komentarze:

  1. Podoba mi się pomysł umieszczania zdjęć poglądowych przy przepisach :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję pięknie i pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  2. uwielbiam wszelkie babeczki, nie muszą mieć w sobie nic więcej, są boskie od tak po prostu i bardzo często robimy w domu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Muszę przyznać, że ta babeczka udała się wyjątkowo. Pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  3. A u nas ciasto robiliśmy wspólnie z dziećmi - oczywiście połowa rozsypana po kuchni ale grunt to dobra zabawa i smaczny deser :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wszystko tu takie apetyczne, że nic tylko piec i jeść, a biodra rosną...;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No nie powiem, jest pewne ryzyko z tymi bioderkami :-) ale kawałek ciasta na deser można sobie przekąsić, bo przecież obiadem karmi się ciało a deserem duszę :-)

      Usuń
  5. Wygląda na wilgotne, lubię to! Zwłaszcza w bezglutenowych przepisach :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I takie jest w istocie. Zauważyłam, że większość moich bezglutenowych wypieków pozostaje wilgotnych i nie "jełczeje" na drugi dzień. Suchy jedynie jest ten murzynek z dodatkiem sody oczyszczonej, ale właśnie o to chodziło w tamtym cieście. Pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  6. Wyszła świetna, mimo wymiany masła na olej, dzięki za przepis!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że babka się udała. Bardzo lubię ją piec. Pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  7. Ciasto super. Takie jak lubie, wilgotne. Dziekuje za przepis i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się ogromnie, że ciasto się udało i zasmakowało. Też je bardzo lubię. Pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  8. Nie wyszło mi�� na dole zrobilo sie zielone a od gory super

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, jakby piana z jajek zle została wymieszana i opadla na spod i nie upiekla sie z gory wygladało pieknie nawet dalo sie kawałek spróbować, bede próbowac dalej

      Usuń
    2. Ale piana z białek jest leciutka i nie może opaść na dno. Może rzeczywiście źle została ubita. Proszę się nie poddawać i próbować dalej. Trzymam kciuki i pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  9. Ciasto jest pyszne, a co najlepsze nie jest suche jak wiekszosc ciast bezglutenowych, jest wilgotne. Super !!! Dziękuje za przepis

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę i pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  10. Ależ smakowicie wygląda... szkoda że nie możemy go zjeść:( niestety alergia na jajka uniemożliwia nam pieczenie większości ciast:(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, ciasto jest rzeczywiście przepyszne. Nie próbowała Pani z jajkami przepiórczymi? Pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń

Nowy adres bloga!!!!!!!

Blog przeprowadził się pod nowy adres: https://kawazmlekiem2017.blogspot.com