środa, 15 lutego 2017

Ciasto marchewkowe (bezglutenowe)



Po przepis zapraszam pod nowy adres:

Ciasto marchewkowe (bezglutenowe)



19 komentarzy:

  1. Przy celiakii idealne ciasto do kawy :)
    Bardzo fajny blog, pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ogromnie się cieszę i pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  2. Cudownie wygląda, jakie puszyste! I ta polewa. Wspaniale! A ja akurat na bezglutenowej!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :-), to ciasto u nas jest ostatnio numer jeden, a polewa to lukier najprostszy z najprostszych. Pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  3. Wygląda wyśmienicie! Istne arcydzieło :-) Muszę spróbować jak najszybciej. Pozdrawiam i bardzo dziękuje

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję i ogromnie polecam to ciasto. Pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  4. Nasza córka raczy Nas co jakiś czas róznymi ciastami. Bardzo lubi marchewkę więc często wrzuca Nam to do biszkoptowego. Ostatnio popularną "zebrę" zapaskudziła marchewką. I nawet Nam to wszystkim smakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Na zdjęciu wygląda jakby ciasto było puszyste, w rzeczywistości też tak jest? Nigdy nie przekonywały mnie ciasta marchewkowe. Twoje wygląda smakowicie, może w końcu się przekonam i zrobię je :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Naprawdę jest bardzo puszyste i wręcz rozpadające się, ale to nie szkodzi, bo znika w tempie błyskawicznym :-) Rozpada się w przeciwieństwie do wypieków pszennych, ale taki urok ciast bezglutenowych, lecz puszystość i smak są pierwszorzędne. Piekę teraz co dwa tygodnie, aż mi się znudzi, ale to chyba niemożliwe. Pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  6. od niedawna znam ciasta marchewkowe i uwielbiam!!!

    OdpowiedzUsuń
  7. Zrobiłam dzisiaj to ciacho, wyszło pyszne. Jedynie polewę zrobiłam z roztopionej gorzkiej czekolady i przyozdobiłam suszonymi śliwkami i żurawiną. Super przepis !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ogromnie się cieszę, ja też czasem robię polewę czekoladową :-) Pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  8. Czy moge zastapic make ryzowa gotowa mieszanka mak bezglutenowych?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście, że tak, wypieki bezglutenowe pozwalają na ogromną dowolność. Pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  9. Planuję zrobić jutro to ciasto po raz drugi. Czy olej mogę zamienić na olej kokosowy a cukier na ksylitol lub erytrytol ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne, olej kokosowy jest najlepszy, cukier też można wymienić tylko się zastanawiam na co zamienić jajka, bo odkąd przeszłam na weganizm muszę na nowo nauczyć się piec. Pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń

Nowy adres bloga!!!!!!!

Blog przeprowadził się pod nowy adres: https://kawazmlekiem2017.blogspot.com