Kontakt

adres e-mail: iolanthinka@gmail.com

4 komentarze:

  1. dzień dobry :)
    ja dopiero zaczynam diete bezglutenową i bardzo dużo korzystam z Pani przepisów są łatwe, tanie i nie musze sie zastanawiać pół dnia co tu zrobić do jedzenia
    ale brakuje mi tylko przepisów z rybami np śledzie czy makrela
    pozdrawiam i czekam na więcej

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rzeczywiście brakuje przepisów z rybami, ale raczej nic się w tym względzie nie zmieni. Nie jestem entuzjastą ryb a w szczególności śledzi i makreli. Za to tuńczyka jak najbardziej. Tak naprawdę to bardzo lubię słodkie wypieki i też tych przepisów jest najwięcej, po nich dań z makaronem. Pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  2. Dzień dobry. Mam ogromny problem z jedzeniem. Mam alergie wziewną na trawy i zboża. Od Kilku miesięcy reaguje krzyżowo (nie tylko sezonowo) na zboża,ryż ale też na cebule, zielony groszek...ogólnie rzecz biorąc boje się jeść. Nie umiem używać mąki amarantusowej. Bardzo prosze o jakieś wskazówki! chudłam już 15 kg i mam dość jedzenia białka. Pozdrawiam renata _kosowka@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mąka amarantusa to tak potocznie mówiąc "pszenica" indiańska. W zależności od rodzaju zmielenia przypomina mąkę krupczatkę, dlatego używam jej jako zamiennika krupczatki. Ma ciekawy, lekko orzechowy posmak. Ale nie jestem dietetykiem, nie mam żadnych kompetencji odnośnie specjalistycznego żywienia. Tworzę przepisy bezglutenowe dl awłaśnej potrzeby, a ostatnio też wegańskie, ale nie mam żadnej wiedzy w dziedzinie żywienia, dlatego nie mogę Pani udzielić odpowiedniej rady. Powinna udać się Pani do specjalisty. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego.

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...